Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Liittokokousterveiset Aulangolta

Lisätty 19.11.2018

Maanpuolustusnaisten Liiton syyskokous pidettiin 17.11. Hämeenlinnan Aulangolla. Kokous hyväksyi ensi vuodelle toimintasuunnitelman ja talousarvion yksimielisesti. Yhtä sopuisasti valittiin liitolle seuraavalle kaudelle puheenjohtajisto ja liittohallitus. Kokouksen päätteeksi julkistettiin Kimpassa-liikuntakilpailun tulokset, jossa alueen yhdistykset menestyivät.

Ilkka Kanerva oli maanpuolustusjuhlan pääpuhuja.Ilkka Kanerva oli maanpuolustusjuhlan pääpuhuja.Maanpuolustusnaisten Liitto ja Reserviläisliitto järjestivät nyt toista kertaa yhdessä liittokokousviikonlopun. Tällä kertaa tapahtumapaikkana toimi Scandic Aulanko Hämeenlinnassa, jossa erilaiset työryhmät aloittivat kokoukset jo perjantai-iltana. Lauantaina molemmilla liitoilla oli omat vuosikokoukset. Illalla kokoonnuttiin yhteiseen iltajuhlaan, jossa viihdytti Varusmiestoimikunnan VMTK-yhtye Panssariprikaatista.

Sunnuntain ohjelma alkoi seppeleenlaskulla ja kenttähartaudella Summan muistopatsaalla Hämeenlinnan keskustassa. Kokousviikonlopun päätti maanpuolustusjuhla, jonka juhlapuhujana oli puolustusvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. Puheessaan Kanerva totesi mm., että koskaan aikaisemmin Suomi ei ole investoinut puolustuskyvyn ylläpitoon tai tehnyt yhtä paljon sotilaallista yhteistyötä kansainvälisesti kuin tällä hetkellä. Hän myös puhui vahvasti naisten roolin kasvattamisesta maanpuolustuksessa - erityisesti hybridiuhkien torjunnassa.

 

Maanpuolustusjuhlassa Tuija Koivu, Hannele Helikallio-Malinen, Pirjo Heiskanen ja takana Satu VirtanenMaanpuolustusjuhlassa Tuija Koivu, Hannele Helikallio-Malinen, Pirjo Heiskanen ja takana Satu VirtanenLiittokokous päätökset
Maanpuolustusnaisten Liiton sääntömääräinen syyskokous hyväksyi yksimielisesti liittohallituksen valmisteleman ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion. Ensi vuoden toimintateemana on ”Topakasti arjen turvaksi”.

Puheenjohtajiston valinta toimikaudelle 2019-2020 sujui ilman äänestystä. Liiton puheenjohtajana jatkaa Mervi Liimatainen Pyhtäältä. Piirimme puheenjohtaja Satu Virtanen valittiin 1. varapuheenjohtajaksi ja Tarja Leinonen-Viinikka Kuusamosta valittiin liiton 2. varapuheenjohtajaksi.

Piirimme liittohallitusedustajat jatkavat myös ensi vuonna. Varsinainen liittohallituksen jäsen on Sirpa Rantamäki Espoosta ja varaedustajana jatkaa Pirkko Laurila Vantaalta.

Kokouksen päätteeksi julkistettiin liiton Kimpassa-liikuntakampanjan tulokset. Aktiivisin kimppaliikkuja oli ollut Nastolan MN, mutta hienosti neljänneksi sijoittui Espoon MN ja kuudenneksi Helsingin MN! Molemmat yhdistykset saavat kunniakirjan lisäksi 100 e.

Kokouksessa piirimme virallisena kokousedustajana toimi Tuija Koivu, Helsingin Maanpuolustusnaisten edustajana oli Pirjo Heiskanen, Vantaan Anne Seppänen ja Espoon Hannele Helikallio-Malinen, joka toimi myös vaalivaliokunnan puheenjohtajana esittelijänä henkilövalinnoissa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Teksti Satu Virtanen

Kuva Marja Hirvonen